Schumacher niet blij met uitspraken van Haas-teambaas: “Wat Guenther Steiner deed was oneerlijk”

Haas F1 team
Haas F1 team

Ralf Schumacher, de oom van Mick Schumacher, is niet te spreken over enkele uitspraken van Guenther Steiner. In het bijzonder een uitspraak die tijdens seizoen 5 van de Netflix-serie ‘Drive to Survive’ te zien was schiet bij Ralf Schumacher in het verkeerde keelgat.

Tijdens ‘Drive to Survive’ valt meermaals te zien dat Guenther Steiner felle kritiek uit op Mick Schumacher, vooral na zijn crashes aan het begin van het seizoen. Volgens Ralf Schumacher is die kritiek op Mick geheel terecht, daarmee heeft hij dus hoegenaamd geen probleem.

Waar Ralf Schumacher wel een probleem mee heeft is de kritiek die Guenther Steiner later in de serie geeft. Volgens Ralf is de manier en de momenten waarop Steiner op Mick Schumacher kritiek geeft niet geheel terecht.

Zo is er later in het seizoen een aflevering waarin de Haas-teambaas door een journalist van ‘Sky Sports Germany’ gevraagd wordt of een talent zoals Mick niet meer vertrouwen moet krijgen om goed te presteren. We zien Steiner vervolgens weglopen en je hoort de Haas-teambaas zeggen dat Mick maar weg moet gaan als het hem niet bij het team bevalt.

Ralf Schumacher, zelf nota bene werkzaam voor Sky Sports Germany, laat tegenover ‘Formel1.de’ verstaan dat dergelijke kritiek geheel onterecht is. Het is immers niet Mick Schumacher die de desbetreffende vraag stelt maar Steiner uit wel kritiek op Mick. Volgens Ralf Schumacher is het dan ook oneerlijk van Steiner om op zo’n manier kritiek te uiten op Mick en destijds zijn rijder in het vizier te nemen.