Leclerc: “Marcus Ericsson verdient meer respect”

Charles Leclerc vindt dat Marcus Ericsson de reputatie van paydriver niet verdient en dat hij meer respect zou moeten krijgen.


Marcus Ericsson is bij Sauber bezig aan zijn vierde seizoen en heeft de reputatie van zijn zitje eerder te danken te hebben aan sponsorgelden dan aan zijn talent als F1-rijder. Toen bekend werd dat hij dit jaar aan de regerende F2-kampioen, Charles Leclerc, gekoppeld zou worden werd gedacht dat hij door de Ferrari-junior om de oren zou worden gereden.

Het kan echter verkeren en de twee punten die Sauber al rijk is dit seizoen zijn afkomstig van Ericsson. Leclerc vindt dan ook dat zijn Zweedse teamgenoot wat meer respect verdient.

“Hij is een heel goede rijder,” aldus Leclerc. “Hij heeft een slechte reputatie maar dat is volgens mij onterecht want hij is heel snel en heeft het me al moeilijk gemaakt. Ik kan wel veel van hem leren en ik hoop dat dat zo blijft.”

Ericsson van zijn kant heeft ook niets dan lof over Leclerc en laat weten dat hij de snelste teamgenoot is die hij al gehad heeft in de F1.

“Hij is heel, heel snel maar ik heb de indruk dat ik zelf ook sterker geworden ben,” aldus Ericsson.

De Zweed laat weten dat hij in het tussenseizoen wat gewicht is kwijtgespeeld en haalt dat als belangrijke reden aan voor zijn goede vorm.

“Het is moeilijk want als je dat tegen de mensen wil vertellen houden ze daar meestal geen rekening mee. Ik bekijk dit nu als een kans om te laten zien wat ik kan en hoe ik als rijder geëvolueerd ben,” besluit Ericsson.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023