Leclerc na het zien van schade aan halo: “Ik mag van geluk spreken”

Tijdens de start van de GP van België werd Charles Leclerc geraakt door de bolide van Fernando Alonso. De McLaren raakte de halo van de Sauber, waardoor Charles Leclerc ongedeerd uit de wagen kon stappen.


Bij het aanremmen van La Source bij de start van de GP van België werd Alonso achteraan geraakt door Hülkenberg, waardoor de McLaren de lucht in vloog en de wagen van Leclerc raakte. Leclerc mag van geluk spreken, want de McLaren maakte contact met de halo van zijn Sauber.

De halo werd geïntroduceerd met gemengde opinies, maar kwam er in eerste plaats om de veiligheid van de rijder te verbeteren.

“Ik weet niet hoe het zou geëindigd zijn zonder de halo, maar ik ben erg blij dat het op mijn wagen stond”, klinkt Leclerc na het incident. “Ik heb erg veel geluk gehad, want de halo ziet er niet goed uit na het incident.”

De rijder van Sauber was ongedeerd na de crash en zei dat de beelden er erg uitzagen, maar dat het in de wagen nog meeviel. Het incident gebeurde immers zo snel dat hij geen tijd had om te realiseren wat er gaande was.

Leclerc dacht eerst dat het een fout van Alonso was, maar na het zien van de beelden weet hij dat het door een remfout van Hülkenberg kwam. De Monegask laat weten niet boos te zijn op Hülkenberg.

“Nico is geen rijder met een verleden gelinkt aan het veroorzaken van crashes. Je kan duidelijk zien dat hij niet met opzet dit veroorzaakte. Ik denk dan ook niet dat hij hiervoor geschorst moet worden voor een race.”


a:0:{}
Sebastian Vettel was uiteraard zeer tevreden met zijn overwinning tijdens de GP van België. De Duitser had nadien een boodschap voor zijn fans.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022