Nieuwe video’s van startcrash tonen nut van Halo

Na de enorme startcrash tijdens de GP van België was er de opluchting dat alledrie de rijders zonder kleerscheuren uit hun bolides konden stappen. Grote vraag was ook of de Halo Charles Leclerc van een groter onheil had gespaard.

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op


Volgens heel wat insiders, waaronder Nico Rosberg, bewees de crash op Spa-Francorchamps dat Halo wel degelijk de rijders beschermt tegen groter onheil en dat de discussie over de Halo nu maar eens moet ophouden.

Ondanks de zichtbare beschadiging op de Halo van Charles Leclerc zijn Sauber zijn er nog steeds veel mensen die twijfelen of de Halo gisteren daadwerkelijk een verschil maakte. Op nieuwe beelden is echter duidelijk te zien dat de band van Fernando Alonso zijn McLaren duidelijk weggeduwd wordt door de Halo van Leclerc. Zonder de Halo was er meer dan waarschijnlijk contact geweest met Leclerc zijn helm en hoofd.

a:0:{}
Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko moet de samenwerking met Honda de komende jaren wel slagen, anders dreigt in 2021 een vertrek van Red Bull en dat met beide teams.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print