Legendarische 24u van Spa duurt dit jaar uitzonderlijk 25 uur

De befaamde 24u van Spa zal dit jaar door een speling van het lot uitzonderlijk 25 uur duren.


Door de uitbraak van het coronavirus werd de endurance-race op het circuit van Spa-Francorchamps uitgesteld naar het weekend van 24 en 25 oktober, uitgerekend het weekend waarin de klok een uurtje wordt teruggedraaid en waarin we terugkeren naar het winteruur.

De organisatie beslist dat ondanks het verzetten van de klok, het begin- en einduur van de race onveranderd blijft. Dat zorgt voor de unieke situatie waarin de 24u van Spa voor het eerst in haar geschiedenis 25 uur zal duren.

“De editie 2020 van de Total 24 Hours of Spa wordt een unieke herfsteditie, waarbij de grootste GT-race ter wereld een extra wedstrijduur meekrijgt,” zo laat de organisatie weten.

“De volgende editie van de Belgische enduranceklassieker wordt afgewerkt van 22 tot 25 oktober, waardoor de race samenvalt met het einde van de Europese zomertijd. Op zondagochtend 3 uur worden de klokken een uur teruggedraaid. De traditionele start- en finishtijd van 15u30 wordt echter behouden, wat betekent dat de wedstrijd voor het eerst in zijn lange geschiedenis 25 uur zal duren.”

“Dit draagt bij aan de unieke sfeer van de Belgische uithoudingsklassieker, waarbij de herfstkleuren het Ardense decor een ongeziene uitstraling bezorgen, en de deelnemers meer nachtelijke race-uren dan ooit tevoren krijgen af te werken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}