Nieuwe update over toestand Alex Zanardi

Vandaag kregen we een nieuwe update over de toestand waarin Alex Zanardi na zijn ongeluk met een handbike verkeerd.


Nadat Zanardi vrijdag per helikopter naar het ziekenhuis werd overgebracht werd de voormalig F1-piloot met spoed geopereerd. Zanardi liep ernstige verwondingen aan het hoofd en onderging een gecompliceerde ingreep.

Na afloop van de operatie werd Zanardi in een kunstmatige coma gebracht en aan een beademingstoestel gelegd. Uit mededelingen afgelopen weekend bleek dat de toestand van Zanardi zeer ernstig maar wel stabiel was.

In een update liet het Santa Maria alle Scotte ziekenhuis vandaag weten dat Zanardi zijn toestand nog steeds zeer ernstig maar stabiel is.

“De klinische condities zijn op het vlak van de parameters voor het hart, de longen en de stofwisseling onveranderd. Het neurologische plaatje blijft ondertussen ernstig,” zo luidt het in een mededeling van het ziekenhuis.

“De patiënt is verdoofd, werd geïntubeerd en wordt kunstmatig beademd. De verdere prognose is vertrouwelijk.”

Het ziekenhuis liet tot slot ook nog weten dat in de loop van de komende dagen geëvalueerd zal worden wat de volgende maatregelen zullen zijn die genomen worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print