Lewis Hamilton nam deel aan Black Lives Matter-demonstratie in Londen

F1-wereldkampioen Lewis Hamilton heeft op zondag deelgenomen aan een ‘Black Lives Matter-demonstratie’ in de Britse hoofdstad Londen.


Na de dood van de Amerikaan George Floyd is Hamilton al enkele weken zeer actief op de sociale media om de strijd tegen racisme en voor meer diversiteit, onder andere in de Formule 1, te steunen. De zesvoudig F1-kampioen voert die strijd niet enkel online maar ook fysiek in de straten want afgelopen zondag ging Hamilton mee protesteren in de straten van Londen.

De Mercedes F1-piloot deelde na afloop op Instagram verschillende foto’s van zijn deelname aan de demonstratie in het Londense Hyde Park. Op de foto’s zien we Hamilton die een pancarte vasthoudt waarop in het groot ‘Black Lives Matter’ staat. Hamilton draagt zelf een zwarte t-shirt met de tekst ‘Black is a vibe’. Om als beroemdheid toch incognito aan de demonstratie te kunnen deelnemen draagt Hamilton een zonnebril en een sjaal die zijn gezicht bedekt.

“Ik ben vandaag naar Hyde Park gegaan voor een vreedzaam protest en ik was enorm trots om met mijn eigen ogen zoveel mensen van uiteenlopende rassen en achtergronden deze beweging te zien steunen,” plaatste Hamilton als bijschrift bij zijn post op Instagram.

“Ik was trots om erbij te zijn en de Black Lives Matter-beweging en mijn eigen zwarte afkomst te steunen en te erkennen.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print