Lekke band verknoeit kwalificatie van Kubica en Sainz

Nadat Robert Kubica tijdens zijn ultieme snelle ronde de muur raakte kreeg de Pool een lekke band en zat zijn kwalificatie erop. Niet alleen Kubica was een slachtoffer van zijn lekke band maar ook McLaren-rijder Carlos Sainz.


“Het was geen al te beste start van het seizoen, vooral omdat ik laatste op de grid sta,” blikt Kubica terug op zijn kwalificatie. “”Ik maakte een fout tijdens mijn laatste run, net toen ik een goed gevoel had en beter onderweg was met de wagen. Daarvoor moet ik me excuseren maar zo is het nu eenmaal.”

Door zijn lekke band start Kubica als allerlaatste, maar ook Carlos Sainz was indirect een slachtoffer van de Pool zijn lekke band. Sainz was immers zijn rondetijd aan het verbeteren en leek probleemloos te kunnen doorstoten naar het volgende kwalificatiegedeelte, dit tot hij plots Kubica tegenkwam met een lekke band.

“Tijden mijn eerste poging reed ik een erg sterk rondje, ook al had ik een motorprobleem,” aldus Sainz. “Ik was me vervolgens serieus aan het verbeteren, goed voor een plaatsje bij de eerste tien of acht, tot ik plots Robert met een lekke band tegenkwam in de laatste sector.”

“Er was niets dat hij anders had kunnen doen. Het was gewoon een kwestie van slechte timing, op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn. We kwamen elkaar tegen in bocht nummer 14. Ik moest inhouden en verloor drie of vier tienden.”

Het gevolg was dat Sainz in Q3 sneuvelde en morgen als achttiende aan de race moet beginnen, een groot verschil met teamgenoot Lando Norris. Die slaagde er tijdens zijn kwalificatiedebuut in de F1 immers in om zich als achtste te kwalificeren.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer