Williams heeft ‘fundamenteel’ probleem met FW42: “Oplossing vraagt maanden tijd”

Het Williams F1 team heeft een ‘fundamenteel’ probleem met haar wagen ontdekt, een probleem dat niet zomaar verholpen kan worden.


De crisissituatie bij het Williams F1 team lijkt met de dag erger te worden. Nadat de renstal een dramatische voorbereiding van het seizoen kende, de geplande filmdag en twee testdagen werden gemist, verloopt ook het eerste raceweekend in Melbourne dramatisch.

Het rijdersduo van Williams holt achter de feiten aan en is veel trager dan de rest van het rijdersveld, de kloof met de achttiende plaats bedroeg heel het weekend al één tot anderhalve seconde. Daarnaast raakte ook bekend dat Williams te weinig reserveonderdelen heeft meegebracht naar Melbourne.

Op het vlak van competitiviteit valt er bovendien op korte termijn geen beterschap te verwachten. Volgens Williams F1-piloot George Russell is er immers een fundamenteel probleem met de FW42.

“Er is een fundamenteel probleem waarover ik het verder publiek niet wil hebben,” aldus Russell na een dramatische kwalificatie. “We weten wat het is maar dat betekent niet dat het tegen maandag opgelost geraakt.”

“Om zoiets fundamenteel te wijzigen heb je maanden van ontwikkeling nodig en ben je maandenlang bezig in de simulator. De ontwerpers zijn volop bezig met te bekijken hoe ze het kunnen verhelpen. Het zal jammer genoeg enkele races duren alvorens we zullen kunnen strijden,” zei Russell.

“Eenmaal het probleem verholpen is zullen we een serieuze stap vooruit kunnen zetten en veel dichter bij de concurrentie komen,” besloot Russell, die zich op 1,3 seconde van zijn naaste belager kwalificeerde.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print