“Lengte van een F1-race aanpassen is geen goed idee”

Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, is geen voorstander van het aanpassen van de lengte van een F1-race.

Liberty Media is volop bezig met het hertekenen van de Formule 1. Daarbij worden allerlei initiatieven ondernomen om de sport aantrekkelijker te maken voor de fans. Er wordt daarbij ook gekeken naar het format van de raceweekends.

Volgens sommigen moeten de raceweekends herleid worden van drie naar twee dagen, wat er voor zou kunnen zorgen dat de F1-kalender uitgebreid kan worden. Er gaan echter ook stemmen op om de lengte van de F1-races aan te passen.

Momenteel is het zo dat een F1-race gemiddeld tussen anderhalf tot twee uur duurt. Dat zou te lang zijn om de aandacht bij de kijkers vast te houden maar Ross Brawn wil de lengte van de F1-races echter niet inkorten.

“Ik denk dat de lengte van een grand prix goed is,” vertelde Brawn tegenover ‘Sky Sports F1’. “Het is niet te lang en niet te kort.”

“We willen dat een grand prix evolueert en dat er enkele hoogtepunten zijn waarna we uiteindelijk een einde hebben,” verklaarde Brawn zijn mening. “Ik vind dan ook niet dat we moeten nadenken over het aanpassen van de lengte van een grand prix.”

Het ziet er dus niet meteen naar uit dat we vanaf 2019 kortere F1-races zullen krijgen. Wel wordt er volgens Brawn nagedacht over het eventueel aanpassen van het format van een raceweekend.

Momenteel zijn er twee oefensessies van telkens negentig minuten op vrijdag. Dat zou naar de toekomst wel eens kunnen veranderen om de druk op de teams te verminderen en de mogelijkheid te creëren om de F1-kalender verder uit te breiden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023