Force India: “Ocon is net zo goed als Verstappen”

Force India-COO Otmar Szafnauer laat weten dat Esteban Ocon volgens hem even goed is als Max Verstappen en hij prijst de jonge Fransman ook om zijn zin voor verbetering.

Ocon is na zijn eerste volledige seizoen geslaagd met grote onderscheiding, hij eindigde achttien keer in de top tien en sloot 2017 af met 87 punten. Dat zijn er slechts dertien minder dan zijn ervaren teamgenoot Sergio Perez.

Sinds de 21-jarige Fransman in 2016 zijn debuut maakte tijdens de GP van België hebben we hem nog op geen enkele fout kunnen betrappen. Hij bevestigt altijd en en hij is snel, dat verleidt sommige kenners ertoe om hem te vergelijken met Max Verstappen.

“Esteban is net zo goed als Verstappen,” vertelt Szafnauer tegen ‘Sky’. “Vanaf het moment dat hij de eerste keer in de auto stapte wisten we dat hij speciaal was.”

“Hij begrijpt de auto enorm snel, daardoor kan hij er snel het maximale uit halen. Hij weet ook heel goed wat hij wil, hij is heel volwassen voor zijn leeftijd.”

Szafnauer is ook trots op de stijgende lijn die de jonge Fransman liet zien het voorbije seizoen.

“Zijn grootste verwezenlijking in 2017 is ongetwijfeld zijn constante zin voor verbetering. Als je ziet waar hij in het begin van vorig seizoen stond is hij nu op verschillende vlakken beter geworden. Dat is ook de belangrijkste reden waarom hij op twee races na elke keer in de punten geëindigd is en zo constant druk blijft zetten op Checo.”

De COO beseft ook wel dat de kans groot is dat Ocon als Mercedes-protegé op termijn naar de hoofdmacht van het merk met de ster zal verhuizen. Tot het zover is kan Force India alleen maar profiteren van het talent van de Franse jongeling.

“Soms is huren beter dan kopen. Ik denk dat ze hem op een bepaald moment terug zullen willen en hoe beter hij het doet hoe groter die kans wordt maar nu racet hij voor ons. We zien wel wat de toekomst brengt maar ik denk dat hij alleen maar zal verbeteren,” besluit Szafnauer.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023