Lewis Hamilton: “1-2 is geweldig resultaat na bandenproblemen tijdens kwalificatie”

Petronas Motorsports
Petronas Motorsports

Niet Max Verstappen maar wel Lewis Hamilton veroverde de polepositie na een foutje van zijn titelrivaal in de laatste bocht. Om het voor Mercedes helemaal perfect te maken veroverde Bottas ook nog eens de tweede plaats op de eerste startrij.

Lewis Hamilton zat na zijn laatste snelle ronde in zijn wagen te wachten op het resultaat van de ultieme snelle ronde van Max Verstappen. Plots kreeg hij te horen dat Verstappen dan toch niet de polepositie veroverde omdat hij was gecrasht in de laatste bocht.

Dolle vreugde dus bij Hamilton en Mercedes want het kostbaar foutje van Verstappen bezorgt hen de ideale uitgangspositie voor de race.

“We waren snel tijdens de oefensessies op vrijdag maar om de één of andere reden ontbrak het ons tijdens de derde oefensessie, en vooral tijdens de kwalificatie, aan de nodige snelheid. We ondervonden problemen met de banden,” vertelde Hamilton na afloop tijdens de interviews.

“Om dan een 1-2 te behalen, ik ben erg trots op Valtteri en iedereen in het team, ze hebben zo enorm hard gewerkt. Dus ja, dit is een geweldig resultaat.”

Hamilton begon vervolgens de loftrompet af te steken over zijn teamgenoot.

“De samenwerking met Valtteri is gewoonweg episch. Hij is de beste teamgenoot die er ooit al in de sport is geweest, zeker en vast. We hebben samen aan de afstelling van de wagen gewerkt om er voor te zorgen dat we de wagen kregen waar we hem wilden hebben.”

Ondanks het veroveren van de polepositie erkent Hamilton echter ook dat Red Bull en Max Verstappen bijzonder snel waren.

“Die jongens van Red Bull waren zo ongelooflijk snel,” vertelde Hamilton die zich aan een race verwacht die erg close zal zijn. “De Red Bull is op dit circuit gewoon ongelooflijk.”

“Tijdens de race zitten we wat de snelheid betreft altijd dichter bij elkaar. Ik denk dat mijn lange run op vrijdag goed was maar ze hebben overduidelijk iets gevonden. Wat hun afstelling op vrijdag ook was, vandaag waren ze tijdens de kwalificatie zeer snel.”

“Ik verwacht op zondag dan ook een gevecht dat zeer close zal zijn, maar Valtteri zal zich erin mengen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022