Polepositie Max Verstappen spat uit elkaar tegen de muur: “Dit is vreselijk teleurstellend!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen leek tijdens zijn ultieme snelle ronde tijdens de kwalificatie op weg naar de polepositie voor de GP van Saudi-Arabië. In de allerlaatste bocht liep het echter alsnog mis.

Verstappen verremde zich en kwam met zijn Red Bull F1-bolide tegen de muur terecht. Weg absolute besttijd, weg polepositie, weg ideale uitgangspositie voor de race.

“Het is natuurlijk vreselijk. Ik weet niet precies wat er gebeurde, maar ik verremde mij en probeerde de auto op de baan te houden om de ronde nog af te kunnen maken, maar ik raakte met de achterkant de muur en daarna moest ik stoppen,” blikt een enorm teleurgestelde Verstappen terug op de kwalificatie en zo valt te lezen op zijn website.

Door zijn crash aan het einde van de kwalificatie moet Verstappen achter beide Mercedes-rijders van op de derde plaats aan de race beginnen. Verstappen blijft echter jopen op een goed resultaat.

“P3 is natuurlijk teleurstellend vandaag wetende dat ik aan een snelle ronde bezig was. Maar, in het algemeen was het wel een goede kwalificatie,” aldus Verstappen.

“Het is lastig om de banden hier aan de praat te krijgen hier op dit stratencircuit. Ik wist dat de snelheid erin zat en dat zag je ook in de laatste ronde. De auto is snel dus we zullen zien wat we kunnen doen in de race.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022