Lewis Hamilton: “Al tijdens de wintertests beseften we dat we een grote achterstand hadden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton laat weten dat hij de kans klein acht dat de hegemonie van Verstappen en Red Bull op korte termijn kan doorbroken worden. Hij laat ook weten dat ze al vroeg bij Mercedes beseften dat ze een grote achterstand hadden.

Het is al van de GP van Saoedi-Arabië in 2021 geleden dat Lewis Hamilton een race wist te winnen en 2022 werd het eerste seizoen waarin de zevenvoudige wereldkampioen geen enkele raceoverwinning kon laten optekenen.  Ondertussen staat er op Max Verstappen en Red Bull geen maat en is de jonge Nederlander onderweg naar een derde wereldtitel.

In Hongarije was er wel een lichtpuntje voor Lewis Hamilton toen hij zich op de polepositie wist te kwalificeren maar hij is ook realistisch en beseft dat het gat met Red Bull nog groot is. Volgens Hamilton beseften ze bij Mercedes al tijdens de F1-tests voorafgaand aan het seizoen dat het niet goed zat en hebben ze vervolgens hun doelen verlegd.

“We hadden gehoopt om ons in een betere positie te bevinden dan vorig jaar, en dat was volgens mij helemaal niet het geval,” gaat Hamilton verder “Ondanks het harde en geweldige werk van afgelopen winter zijn we met meer achterstand begonnen, het is dus een lange, steile berg die we beklommen hebben.”

“Maar ik ben echt trots op het team. We zijn in gevecht voor de tweede plaats in het kampioenschap voor constructeurs, dat hadden we zeker niet verwacht na de eerste test en dat is helemaal te danken aan het geweldige teamwork dat op de achtergrond plaatsvindt.”