Lewis Hamilton analyseert radioboodschappen Max Verstappen: “Je merkt dat het enthousiasme afneemt”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton beweert dat het enthousiasme bij Red Bull en Max Verstappen aan het afnemen is als het gaat over het behalen van overwinningen en successen. Dit zou te merken zijn aan de radioberichten na een overwinning. Lewis Hamilton beweert dat je een afnemende opwinding kan waarnemen en horen.

Verstappen en Red Bull, ze hebben dit seizoen gedomineerd, records zijn gesneuveld en de boeken waarin statistieken worden bijgehouden lagen regelmatig op tafel om deze aan te passen. 

Lewis Hamilton en Mercedes hebben ook zo’n periode achter de rug maar momenteel loopt het de laatste twee jaar heel wat minder, zelfs geen overwinning voor Hamilton in de afgelopen twee seizoenen. Er bestaat komend weekend nog wel een kans in Abu Dhabi maar Hamilton en Mercedes houden daar niet echt rekening mee. 

“Ondanks het nu anders is, ik bereid me nog steeds hetzelfde voor”, aldus Hamilton. “Je benadert ieder jaar precies hetzelfde, train nog steeds en met momenten ga je iets dieper. Ik heb door de tegenslagen van de afgelopen twee jaar ook veel geleerd. Niet noodzakelijkerwijs op de baan maar vooral daarbuiten. Het gaat dan om hoe ik met mensen omga na tegenslagen, wat ik geleerd heb hierin geeft nadien een positief effect.”

Hamilton is echter absoluut geen onbekende als het over succes behalen gaat in de Formule 1. 

“Als je veel succes hebt, hoe hard je dan ook probeert, het is soms lastig om de zaken in perspectief te houden. Je hoort het aan de stem van Christian Horner na de zoveelste overwinning, eigenlijk weet hij niet goed meer wat te zeggen nog tegen Max dan op zo’n moment.”

“Je eerste overwinning, je voelt je even onsterfelijk. Na veel overwinningen verdwijnt deze opwinding, het is dan niet meer hetzelfde.”

“Natuurlijk wil ik weer winnen, ik vermoed dat het gevoel dan nog groter gaat zijn want we komen dan uit een moeilijke periode. We gaan ervoor en zullen er opnieuw staan.”