Lewis Hamilton begint commissie die voor meer diversiteit in de F1 moet zorgen

Lewis Hamilton uitte de voorbije weken via de sociale media felle kritiek op het gebrek aan diversiteit in de Formule 1 en bij uitbreiding de autosport. De zesvoudig F1-kampioen voegt nu echter de daad bij het woord en begint een commissie om de autosport meer divers te maken.


De Mercedes F1-piloot begint samen met de Royal Academy of Engineering namelijk ‘The Hamilton Commission’. Die moet er voor zorgen dat mensen met verschillende achtergronden meer kansen krijgen in de autosport.

“In de loop van mijn carrière heb ik met racisme te maken gehad. Dat ging van kinderen die dingen naar mijn hoofd slingerden tot fans die met met een zwart gezicht tijdens één van mijn eerste F1-races in 2007 uitdaagden,” aldus Hamilton tegenover ‘The Sunday Times’.

“Ik ben het gewend dat ik slechts één van de weinige mensen met kleur binnen het team ben en dat niemand zich tegen racisme uitspreekt, dit omdat ze het zelf niet begrijpen.”

Hamilton mag zelf als ‘gekleurde’ rijder in de Formule 1 dan wel enorme successen behalen, dat betekent volgens hem nog niet dat er in de sport succes is behaald met betrekking tot meer diversiteit.

“De tijd van symbolische gebaren is voorbij. Ik hoop echt dat de Hamilton-commissie tastbare en meetbare veranderingen verwezenlijkt,” aldus Hamilton.

“Wanneer ik binnen twintig jaar terugblik dan wil ik een sport zien die zo divers is geworden als de complexe en multiculturele samenleving waarin wij leven.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print