“Lotus F1 team ging bijna failliet door Kimi Raikkonen”

In 2012 maakte Kimi Raikkonen na twee jaar afwezigheid een comeback bij het Lotus F1-team, een comeback die Lotus uiteindelijk bijna failliet deed gaan.


Dat Kimi Raikkonen een toptalent is bewees hij tijdens zijn F1-carrière meermaals. De Fin was van het principe geen woorden maar daden en dat bracht hem ook ver in de Formule 1.

Toen hij in 2012 na enkele jaren afwezigheid een comeback in de Formule 1 maakte pastte hij zich ook snel terug aan, opnieuw een bewijs van zijn enorm talent.

“Het was verbazingwekkend om te zien hoe snel hij zich altijd weet aan te passen,” aldus Fins F1-journalist Heikki Kulta tegenover de officiële F1-website.

“Tijdens de vierde race in 2012 in Bahrein finishte hij al met de Lotus als tweede op het podium. Vervolgens was er een overtuigende overwinning tijdens de avondrace in Abu Dhabi op 4 november, het is iets dat me altijd bij zal blijven, zeker omdat ik later als kerstcadeau een ‘Leave Me Alone’ hoodie kreeg.”

Voor het Lotus F1 team werd het een succesvolle samenwerking met Kimi Raikkonen maar de Fin dreef het Lotus F1 team door zijn goede resultaten ook naar de afgrond.

“Raikkonen behaalde tijdens zijn twee seizoenen met Lotus 390 punten. Teambaas Gérard Lopéz had dat zeker en vast niet verwacht want hij beklonk een deal met Raikkonen waarbij hij 50 000 euro per behaald wk-punt als bonus moest betalen. Raikkonen had daardoor recht op 19,5 miljoen euro en dat leidde bijna tot het faillissement van Lotus.”

Naarmate het seizoen 2013 vorderde kwam het Lotus F1 team steeds meer in de financiële problemen. De sfeer in het team verslechterde serieus en het zag er zelfs even naar uit dat Raikkonen niet zou deelnemen aan de GP van Abu Dhabi.

Toen Raikkonen alsnog zeer laat opdaagde en hem de vraag gesteld werd waarom hij zo laat arriveerde antwoordde de Fin met een uitgestreken gezicht: “Wanneer je gedurende een jaar niets betaald wordt is het erg moeilijk om positief te blijven …”

Het bleek uiteindelijk Raikkonen zijn laatste race voor Lotus alvorens hij terugkeerde naar Ferrari.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023