Lewis Hamilton behaalt 100ste F1-overwinning: “Deze heb ik aan het team te danken”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zijn honderdste overwinning in de Formule 1 heeft Lewis Hamilton naar eigen zeggen niet alleen aan de weergoden te danken, maar vooral aan zijn team dat de strategische beslissing nam om hem binnen te roepen terwijl Lando Norris buiten bleef op slicks.

Toen het tijdens het slot van de race begon te regenen besloten Lando Norris en Lewis Hamilton om buiten te blijven op slicks. Dat leek aanvankelijk ook de juiste beslissing maar plots begon het nog harder te regenen.

Terwijl Lando Norris probeerde door te gaan riep Mercedes Lewis Hamilton alsnog binnen voor een setje intermediates. Het bleek de cruciale ‘call’ die Hamilton uiteindelijk voor de honderdste keer deed zegevieren.

“Ik kan het krediet voor die geweldige beslissing niet op mijn conto schrijven,” vertelde Hamilton na afloop van de race. “Dit was te danken aan het team.”

Hamilton aarzelde eerst om binnen te komen, dit omdat hij dacht dat de baan niet nat genoeg was voor intermediates, maar hij deed het dus uiteindelijk toch.

“Het was erg glad in de vijfde bocht en een klein beetje in de zevende. Maar op al de andere plaatsen was het gripniveau redelijk goed,” blikt Hamilton terug op het slot van de race.

“Toen Lando in de vijfde bocht van de baan ging dacht ik bij mezelf dat ik ook buiten moest blijven omdat het nog wel eens zou gebeuren en dat ik hem dan zou kunnen inhalen. Vervolgens riepen ze mij binnen en ik wou niet naar binnen komen. Ik dacht bij mezelf dat ik nooit 24 seconden zou kunnen goedmaken op drie ronden. ‘No way’, dacht ik.”

“De eerste ronde dat ze me binnenriepen was ik niet overtuigd. De volgende ronde was het harder aan het regenen en was ik duidelijk veel meer overtuigd om binnen te komen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen