Max Verstappen finisht na spectaculaire inhaalrace tweede: “Dit had ik niet verwacht”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Van helemaal achteraan op de startgrid slaagde Max Verstappen erin om als tweede te finishen en zo de schade in de titelstrijd te beperken. Een tweede plaats op het podium, daar had ook Verstappen zelf nooit aan durven denken.

Verstappen kende een sterke inhaalrace maar toen hij op de zevende positie lag leek hij in zijn Red Bull F1-bolide ook op die positie te zullen finishen. Stevige regen aan het einde van de race besliste er echter anders over want met nog enkele ronden te gaan slaagde Verstappen erin om nog op te klimmen naar de tweede plaats.

“Het was in de ronde voordat ik naar binnenkwam voor de intermediates best verraderlijk”, vertelde Verstappen na afloop en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“Het was enorm glad, maar we besloten op het juiste moment naar binnen te komen. Als we een ronde eerder waren gestopt, hadden we in de laatste sector waarschijnlijk onze inters aan gort gereden. Het is in ieder geval erg mooi dat we vanaf de laatste plek nog tweede zijn geworden.”

Ondanks zijn sterke inhaalrace laat Verstappen weten dat het niet eenvoudig was om op het circuit van Sochi plaatsen goed te maken.

“Het was lastig inhalen en zodra je vast kwam te zitten achter andere auto’s was er niet veel nodig om de banden te beschadigen,” aldus Verstappen.

“Vooral als je achteraan start gebeurt er in de eerste ronde veel. Zelfs nog in de eerste stint. Er zijn veel auto’s om je heen aan het vechten en dan moet je proberen niet in de problemen te komen.”

“Ik denk echter dat we dat goed gedaan hebben. Gelukkig hielp de regen ons om die laatste sprong voorwaarts te maken en pakte de cruciale beslissing om naar de intermediates te gaan goed uit.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen