Lewis Hamilton bekent: “Mercedes bevindt zich niet waar het wil zijn”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes had geen al te beste driedaagse wintertest, dat geeft ook wereldkampioen Lewis Hamilton. Hamilton is normaal zelf geen grote voorstander van testen maar hij beseft dat Mercedes nog veel werk voor de boeg heeft.

“Ik ben nooit een grote fan van testen geweest, ik hou van het racen!” vertelde Hamilton zondag na afloop van de laatste testdag.

“Dit is waarschijnlijk het enigste jaar dat ik zou willen dat er meer testdagen waren, gewoon omdat we nog zoveel werk te doen hebben.”

Ondanks dat de wintertests er op het eerste zicht niet al te best uitzagen voor Mercedes blijft het moeilijk inschatten wat dit nu zal betekenen voor Mercedes tijdens het eerste raceweekend.

“We hadden in het verleden tijdens de wintertests nooit het gevoel dat we sneller waren dan al de anderen, je weet immers niet wat de anderen aan het doen zijn, onder andere wat de hoeveelheid brandstof en de afstelling betreft.”

“We focussen ons altijd gewoon op het begrijpen van de wagen op de best mogelijke manier. Als ik eerlijk ben dan voel ik me hetzelfde als andere jaren. We weten niet waar we staan tot aan de kwalificatie binnen twee weken.”

“Vandaag hadden we enkele verbeteringen maar we bevinden ons nog niet waar we ons willen bevinden. Ik kan niet specifiek één aspect eruit halen, het gevoel is dat we tijdens een rondje over het algemeen beter moeten presteren,” besloot Hamilton.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023