Lewis Hamilton: “Blij dat ik de mythe van het chassis heb ontkracht”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Hamilton kwalificeerde zich als tweede voor de GP van Frankrijk en daar is hij best tevreden mee. De zevenvoudig F1-kampioen is ook blij dat hij de zogenaamde ‘mythe’ van het chassis heeft ontkracht.

Na de dramatische GP van Azerbeidzjan in Baku wisselden Lewis Hamilton en Valtteri Bottas in Frankrijk van chassis. Bottas leek daardoor terug een stuk beter te presteren en was op vrijdag tijdens de oefensessies zelf sneller dan Hamilton.

Tijdens de kwalificatie was het echter opnieuw Hamilton die beter presteerde dan Bottas, al kende ook Bottas een sterke kwalificatie met zijn derde tijd.

“Het is een zeer, zeer moeilijk weekend, mentaal, niet fysiek. Ik probeer gewoon de wagen zo te krijgen dat hij goed presteert,” vertelde Hamilton tijdens de interviews na afloop van de kwalificatie. “Je wil niet weten hoeveel we sinds de eerste oefensessie veranderd hebben.”

“We bleven maar dingen wijzigen en kwam uiteindelijk terug bij het begin uit. Over het algemeen ben ik dit weekend niet echt tevreden met de wagen.”

Hamilton en Bottas wisselden van chassis en dat leidde de voorbije dagen tot heel wat speculaties.

“Ik wist dat jullie over die ‘mythe’ rond het chassis zouden beginnen en ik heb bewezen dat het niet klopt!” aldus Hamilton.

“Door het harde en kwaliteitsvol werk van engineers zijn beide wagens exact hetzelfde.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed