Max Verstappen na veroveren pole: “Dit is een geweldige dag”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Op het circuit van Paul Ricard is Max Verstappen er op indrukwekkende wijze in geslaagde de polepositie voor de GP van Frankrijk te veroveren.

Max Verstappen haalde het in een strijd met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, al is ‘strijd’ misschien relatief te noemen want de Nederlander veroverde redelijk vlot de polepositie.

“Om pole positie te behalen is erg mooi. Tot dusverre is het een erg positief weekend op een circuit waar we het in het verleden wat moeilijker hebben gehad. Gisteren was de tweede vrije training een kantelpunt en dat maakte het vandaag nog beter,” vertelde Verstappen volgens zijn officiële website na afloop.

Verstappen is blij met het veroveren van de pole maar na zijn dramatische race in Baku beseft hij als geen ander dat de punten pas op zondag worden uitgedeeld.

“Er worden vandaag geen punten gescoord, maar voor ons is het een geweldige dag,” aldus Verstappen.

“We moeten het morgen afmaken en proberen de 25 punten die we hebben verloren in Baku, terug te halen. Het belooft veel goeds en hopelijk kunnen we dit vasthouden. De auto voelde gisteren goed aan in de tweede vrije training, dus ik kijk uit naar de race morgen.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed