Lewis Hamilton blijft uit protest stil op de sociale media

Daimler Media
Daimler Media

Verschillende F1-piloten, waaronder Lewis Hamilton, zullen dit weekend niet actief zijn op hun sociale media-kanalen. Ze doen dit uit protest tegen haat en racisme waarmee heel wat professionele sporters geconfronteerd worden.

Het idee voor de zogenaamde ‘social media blackout’ komt van de Engelse voetbalbond die een oproep doet om dit weekend uit protest niet actief te zijn op de sociale media. De actie krijgt echter ook bijval vanuit verschillende andere sporten, waaronder dus ook de Formule 1.

Onder andere Lewis Hamilton en George Russell zullen daardoor niet actief zijn op hun sociale media-kanalen maar ook onder andere Daniel Ricciardo wil de actie steunen. Verschillende andere rijders lieten echter ook verstaan dat ze het idee steunen maar dat ze zelf wel zullen blijven posten, Max Verstappen is er daar één van.

In gesprek met Sky Sports F1 werd Hamilton donderdag zijn mening over de actie gevraagd.

“Ik zal dit weekend ook meedoen, ik zie geen reden waarom ik dat niet zou doen,” aldus Hamilton. “Je kan zien wat er momenteel allemaal in de wereld gebeurt. Vorig jaar waren er veel woorden maar dit is nu het jaar van de daden. De social media platformen hebben niet genoeg gedaan. Ze hebben de mogelijkheid om hierin verandering te brengen.”

De Formule 1 liet in een mededeling weten de actie te steunen maar dit weekend zelf wel actief te blijven op de sociale media.

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022