Sebastian Vettel: “Eerste twee races zijn geen juiste weergave van situatie waarin ik me bevind”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Vettel had zich zijn overstap van Ferrari naar Aston Martin ongetwijfeld anders voorgesteld. Amper twee races ver neemt de druk op Vettel al toe maar de viervoudig wereldkampioen weerlegt de kritiek.

Aston Martin presteert dit seizoen een heel stuk minder goed dan haar voorganger Racing Point F1 vorig jaar. Volgens Vettel bevindt Aston Martin zich inderdaad in een moeilijke situatie waarin er voor ieder honderdste of zelfs duizendste van een seconde gestreden moet worden omdat het middenveld van de Formule 1 zo erg aan elkaar gewaagd is.

“We strijden volop met de andere teams, die zijn ook niet aan het nietsen of met vakantie dus het is niet eenvoudig om ze bij te halen,” aldus Vettel.

“We proberen al het mogelijke te doen en ik denk dat de eerste twee races geen juiste weergave is van waar ik me bevind, waar wij ons als team bevinden. Ik voel immers dat naarmate ik meer kilometers met de wagen rij, dat ik de dingen vlotter voor elkaar krijg, dat ik heel wat ronden na elkaar kan afmalen.”

En die kilometers die zorgen uiteraard voor meer zelfvertrouwen in de wagen en dat leidt op zich dan weer tot betere prestaties.

“Het draait vooral rond het onder de knie krijgen van de procedures en het afleggen van heel wat kilometers.”

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022