Lewis Hamilton crasht tijdens kwalificatie: “Ongelooflijk teleurgesteld in mezelf”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens het derde kwalificatiegedeelte ging Lewis Hamilton stevig van de baan waarna ook een stevige crash volgde. Hamilton is vooral teleurgesteld in zichzelf omdat er naar eigen zeggen een mogelijke kwalificatie in de top drie in zat.

“Ik ben enorm teleurgesteld in mezelf,” vertelde Hamilton na afloop. “Het spijt me enorm bij het team, iedereen heeft zo enorm hard gewerkt om de wagen in orde te krijgen en ik hou er niet van om hem dan beschadigd terug te geven.”

Tot aan zijn crash leek Lewis Hamilton bovenaan mee te doen, ook daarom heerst er uiteraard frustratie en ontgoocheling bij Hamilton.

“We waren volgens mij voor de top drie aan het strijden,” aldus Hamilton, die geen verklaring heeft waarom hij plots een ‘snap’ te verwerken kreeg en crashte.

“Ik heb er geen antwoord voor, ik verloor plots de achterkant van de wagen in de zevende bocht en dat was het dan.”

Het wordt nu afwachten op Hamilton gezien zijn sterke performance tot aan zijn crash ook tijdens de sprintrace vlot plaatsen goed zal kunnen maken.

“Het was bemoedigend, ik zie de performance,” aldus de zevenvoudig wereldkampioen. “We hadden niet verwacht om zo dicht bij de rest te zitten dus dat is enorm bemoedigend.”

“Maar ik sta echt redelijk ver naar achter. Ik weet niet wat er mogelijk is van waar ik aan de sprintrace begin, laat ons hopen dat ik wat plaatsen goed kan maken.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022