George Russel na crash: “Beste snelheid tijdens kwalificatie dit seizoen maar slechtste resultaat”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Net als teamgenoot Lewis Hamilton crashte George Russell tijdens de kwalificatie. De jonge Brit sprak na afloop van de kwalificatie over “de beste kwalificatiesnelheid van het seizoen maar het slechtste resultaat”.

Russell verloor de controle over zijn Mercedes F1-bolide richting de allerlaatste bocht. Tegen hoge snelheid wordt daar het minste foutje afgestraft en dat betekend voor Russell een spin door de grindbak gevolgd door een crash. Niet het verhoopte resultaat en dat ondanks een erg goede snelheid die Mercedes tijdens de kwalificatie toonde.

“Ik vind niet dat we hier geluk gehad hebben omdat we ondanks de crash toch nog vijfde zijn geëindigd,” antwoordde Russell toen hem dat gesuggereerd werd omdat hij zijn vijfde plaats ondanks de crash wist te behouden.

“We moeten de schade door de crash bekijken. Er is niets gelukkig aan wanneer je zo’n fout maakt.”

“Eerst en vooral had ik vierde kunnen zijn, op zijn minst, ik was zo’n tiende sneller tijdens die ronde en ging er helemaal voor omdat ik dacht dat er een kans was om derde te worden. Achteraf gezien bleek dat niet het geval te zijn. Maar wanneer je kijkt hoeveel schade er aan de wagen is. Het spijt me voor het team en de jongens in de garage.”

Tot aan de twee crashes leek Mercedes vooraan mee te kunnen gaan doen. Volgens Russell kan Mercedes tijdens de sprintrace waarschijnlijk andermaal een erg sterke snelheid ontwikkelen.

“We beschikken meestal over een betere racesnelheid dan een kwalificatiesnelheid. We kunnen ons zeker in de strijd mengen,” besloot Russell.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print