Max Verstappen deelt steek uit naar Lewis Hamilton: “Fijn dat je als 37-jarige nog kan leren om de apex te vinden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton liet afgelopen week weten dat je wel degelijk een eerlijk gevecht kan hebben  in Silverstone maar dat kon Max Verstappen niet onopgemerkt laten voorbij gaan.

Tijdens de slotfase van de GP van Groot-Brittannië vorig weekend kwam het tot een gevecht tussen Lewis Hamilton en  Charles Leclerc. De Ferrari-rijder wist Hamilton te verschalken op de plaats waar vorig de zevenvoudige wereldkampioen nog Max Verstappen van de baan knalde. 

Hamilton liet weten dat de actie van Charles Leclerc verstandiger was dan die van Max Verstappen vorig jaar maar dat kon de wereldkampioen niet onopgemerkt aan zich voorbij laten gaan.

“Ik vind het geweldig dat je, als je zevenendertig bent, op een gegeven moment begrijpt hoe je naar een apex (Lees: Wat is de Apex?) moet,” vertelde een sarcastische Verstappen aan de Nederlandse journalist Erik van Haren.

“Hij leert wel, dus dat is positief voor de jongere coureurs: als je zevenendertig bent blijf je toch altijd leren!

“Je kunt het natuurlijk duidelijk zien in de beelden. Charles gaf hem minder ruimte dan ik vorig jaar, dus dat zegt genoeg. Bovendien kreeg hij vorig jaar een penalty, dus daar moet je het niet over hebben.”

Met de GP van Oostenrijk zijn we halfweg het seizoen beland en heeft Red Bull de bovenhand. Lewis Hamilton telt al achtentachtig punten achterstand op Max Verstappen en komt normaal gesproken  niet meer in het stuk voor wat de wereldtitel betreft. De Nederlander laat zich dan ook niet uit het lood slaan door de uitspraken van de Mercedes-rijder.   

  “Ik moet me gewoon concentreren op wat we hier aan het doen zijn,” zei de regerend wereldkampioen. “Ik denk dat we het dit jaar best goed doen. Dat is waar ik me op concentreer.”