Lewis Hamilton dankbaar voor tweede plaats: “Red Bull was veel sneller dan Mercedes”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de GP van Mexico kon Lewis Hamilton na een verloren start Max Verstappen nooit bedreigen voor de overwinning. Volgens Hamilton was de Red Bull F1-bolide gewoonweg te snel.

Op zaterdag slaagde Mercedes er tegen alle verwachtingen nog in om beide wagens op de eerste startrij te kwalificeren. Bottas en Hamilton leken zo tijdens de race weerwerk te kunnen gaan bieden tegenover Red Bull en Max Verstappen maar dat bleek ijdele hoop.

Verstappen ging bij de start immers voorbij aan Bottas en Hamilton waarna de zevenvoudig wereldkampioen zijn tanden stuk beet op een superieur Verstappen in de Red Bull F1-bolide.

“Ik heb alles gegeven, ik beschikte gewoonweg niet over de snelheid,” vertelde Hamilton na afloop nadat hij met veel moeite nog net tweede wist te finishen, vlak voor Sergio Perez.

“Hun wagen was gewoonweg superieur dit weekend en er was niets dat we daaraan konden doen, vertelde Hamilton nadat hij Verstappen had gefeliciteerd met zijn overwinning.

“Ik heb echt alles gegeven en had ook een geweldig gevecht met Sergio aan het einde van de race, ik ben blij dat ik als tweede ben kunnen finishen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022