Max Verstappen na dominante overwinning: “Het was een topwedstrijd!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie moest Max Verstappen beide Mercedes-rijders verrassend laten voorgaan maar na een sublieme start won Verstappen de GP van Mexico op dominante wijze.

Meteen na afloop van de race ontstond er een feestje op het Autódromo Hermanos Rodríguez. De Mexicaanse fans gingen uit hun dak omwille van de winst van Verstappen maar vooral ook door de podiumplaats van teamgenoot Sergio Perez.

“Het was een topwedstrijd hier in Mexico. Om ‘Checo’ als teamgenoot te hebben en dan in Mexico te rijden, is geweldig, maar ook daarvoor al waren de fans altijd super. Ze houden van de Formule 1, dus het is echt mooi om hier te zijn,” vertelde Max Verstappen volgens zijn officiële website.

Verstappen beseft dat de start cruciaal was voor het verdere verloop van de race. Eenmaal aan de leiding van de race kon Verstappen de wedstrijd eenvoudig controleren en winnen.

“De start zelf was oké, maar daarna had ik een goede slipstream,” aldus Verstappen. “We gingen met zijn drieën naast elkaar op de eerste bocht af en het ging erom zo laat mogelijk te remmen. Ik hield mijn auto op de baan en ging van de derde naar de eerste plek.”

“Dat was bepalend voor mijn race en daarna kon ik op mijzelf gaan focussen. De auto was ongelofelijk snel, dus ik kon mijn eigen ding doen. Het was best een recht-toe-recht-aan race, dus dat was mooi.”

Door zijn overwinning vergroot Max Verstappen zijn voorsprong in het F1-kampioenschap maar aan de wereldtitel wil Verstappen nog niet denken.

“We hebben nog een lange weg te gaan. Het ziet er goed uit maar het kan ook zo omslaan. Ik kijk in ieder geval uit naar de volgende race in Brazilië, daar bewaar ik goede herinneringen aan.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022