Lewis Hamilton: “De F1-film met Brad Pitt moet authentiek en geloofwaardig zijn”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton laat weten dat hij hard werkt om de film over de Formule 1 die op til staat er zo authentiek en geloofwaardig mogelijk uit te laten zien.

De opnamen van de film gaan dit jaar van start en zullen ook plaatsvinden tijdens een aantal raceweekends. Dat zal ook het geval zijn tijdens de GP van Groot-Brittannië, waar Brad Pitt ook op de baan zal filmen in een aangepaste F2-bolide tussen de sessies door.

Lewis Hamilton werkt samen met Joseph Kosinski, onder meer bekend van Top Gun Maverick, aan het scenario van de film.

“Ik ken absoluut niet elk plan van alle verschillende dingen die we kunnen doen binnen de paddock en al dat soort dingen,” vertelde hij de verzamelde media. “Ik ben er nu meer op gericht om ervoor te zorgen dat het script is waar het moet zijn, daar gaat momenteel alle tijd in kruipen, in het doornemen van de scripts. Het gaat erom dat we een geweldige en diverse cast hebben.”

“Maar dat is een beetje Joe’s focus, namelijk ervoor zorgen dat we zo goed mogelijk in deze sport zijn ingebed.”

De zevenvoudige wereldkampioen laat weten dat hij er vooral werk van maakt dat de film authentiek is en dat het de mensen een andere kijk geeft op de sport.

“Mijn job is om er voor te zorgen dat het authentiek is en dat jullie allemaal en de racefans de authenticiteit ervan zien en zeggen: ‘Dit is geloofwaardig'”, aldus Hamilton “Ten tweede een kijk geven op het racen vanuit een ander perspectief dat je misschien op tv ziet, en in het algemeen gewoon een hele gave sport.”

“Ik besteed nu veel tijd aan het helpen van Joe en het team om het script goed te krijgen. En dat is een geweldig proces, iets waar ik echt van geniet.”