Lewis Hamilton deelt steek uit naar Red Bull: “Betrouwbaarheid is zo belangrijk”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes is er tijdens de GP van Bahrein tegen alle verwachtingen in, en mits een portie geluk, in geslaagd om op het podium te finishen en de schade te beperken. Dit alles heeft Mercedes volgens Lewis Hamilton te danken aan de betrouwbaarheid, waarmee hij onrechtstreeks een serieuze steek uitdeelde aan Red Bull.

Na een teleurstellende kwalificatie leek Mercedes ook tijdens de race niet in de buurt van Ferrari en Red Bull te kunnen komen, al was de achterstand misschien iets kleiner dan verwacht. De podiumplaatsen leken onder Ferrari en Red Bull verdeeld te gaan worden met Hamilton en Russell in de Mercedes op de plaatsen vijf en zes.

Tot we tijdens het slot van de race plots een ommekeer zagen. Pierre Gasly viel uit en vervolgens kregen ook Max Verstappen en Sergio Perez af te rekenen met ‘motorproblemen’ waardoor ze allebei moesten opgeven. Een dikke nulscore dus voor Red Bull en daar profiteerde Lewis Hamilton en Mercedes optimaal van.

“Geweldig, geweldig gedaan,” vertelde Hamilton na afloop van de race over de boordradio tegen het team. “Bedankt voor al jullie harde werk. Betrouwbaarheid is zo enorm belangrijk, ik apprecieer het echt.”

Ook tijdens de interviews na afloop van de race kwam Hamilton terug op de betrouwbaarheid en dat deed hij op geslepen wijze en zonder Red Bull of Max Verstappen bij naam te noemen.

“Het was zo’n moeilijke race,” aldus Hamilton; “We ondervonden problemen tijdens de oefensessies. Dit is het best mogelijke resultaat dat we konden behalen.”

“Uiteraard is het jammer voor de andere twee rijders, maar wij hebben het best mogelijke gedaan en we zijn erg dankbaar voor deze punten.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print