Max Verstappen: “Dit is een dramatisch begin van het nieuwe F1-seizoen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor Max Verstappen en Red Bull Racing draaide de GP van Bahrein uit op een enorme ontgoocheling. Verstappen kreeg eerst een probleem met de stuurbekrachtiging maar vervolgens kreeg hij nog andere problemen en moest hij uiteindelijk opgeven.

“Het was sowieso een moeilijke wedstrijd. We hadden niet de balans die we vrijdag hadden en de auto was heel moeilijk om mee te rijden,” blikt Verstappen terug en zo valt te lezen op zijn officiële website. “Als ik teveel pushte werden de remmen weer te warm, dus moest ik weer liften. De strategie was ook niet helemaal top, dus daar moeten we naar kijken.”

“Twee keer had ik de leiding kunnen overnemen, maar doordat mij verteld werd dat ik de eerste ronde na de pitstop rustig moest rijden, kon ik de leiding niet pakken. De volgende keer zal ik meer op mijn gevoel af gaan.”

Max Verstappen leek vervolgens op weg naar de tweede plaats maar tijdens het slot van de race kreeg Verstappen plots technische problemen.

“Je ligt nog steeds tweede, wat nog altijd goed is om het seizoen mee te beginnen, maar na de laatste stop had ik wat problemen met het stuur. Het stuur zat de hele tijd vast en ik moest veel kracht zetten om een beetje beweging erin te krijgen,” aldus Verstappen. “Hoe harder ik ging, hoe meer problemen ik daarmee had. Er was bijna niet mee te rijden.”

“Na de herstart, toen ik klaar was met vechten met Carlos, dacht ik ‘als we hier nog tweede worden dan hebben we een super resultaat met al deze problemen’, alleen daarna kreeg ik nog een probleem waarbij het leek of er geen benzine naar de motor kwam. Daardoor sloeg de auto ook af en was het klaar.”

Een serieuze tegenvaller dus voor Max Verstappen en Red Bull. Verstappen beseft dat het een bijzonder slecht begin van het nieuwe seizoen is.

“Het was vandaag extreem lastig. Dat we vandaag met twee auto’s uitvallen en geen punten scoren is vanuit onze kant natuurlijk dramatisch. Het kan iets heel kleins zijn, maar op dat soort dingen kun je een kampioenschap verliezen, want het zijn natuurlijk hele dure punten,” besluit Verstappen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print