Lewis Hamilton: “Deze geweldige eerste startrij voor Mercedes had ik niet verwacht”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Een dolenthousiaste Lewis Hamilton was zeer tevreden met zijn tweede tijd en plaats op de eerste startgrid. Hamilton hoopt dat hij samen met teamgenoot en polesitter George Russell erin slaagt om Lando Norris achter hen te houden en voor de overwinning kan gaan.

“We hadden zeker niet verwacht om dit weekend op de eerste startrij te staan,” aldus Hamilton. “Dit is geweldig voor ons, geweldig voor het team. de wagen voelde fantastisch, iedereen in de garage, het volledige team verdient dit.”

Hamilton was niet alleen dankbaar voor de steun van het thuispubliek, dat drie Britse rijders op de drie eerste gridposities zag kwalificeren, hij was ook zeer blij dat de Mercedes W15 eindelijk ‘geweldig’ voelde.

“Ik wil het ongelooflijk publiek bedanken,” zei Hamilton. “Ik ben zo trots om hier te zijn, drie Britten in de top drie. Dit is ongelooflijk.”

Volgens Hamilton was het tijdens de wisselvallige en uitdagende omstandigheden erg belangrijk om de temperatuur in de banden te krijgen.

“Het draaide rond het verkrijgen van de temperatuur in de banden en het doen wanneer we tijd op de baan hadden,” aldus Hamilton. “Ik denk dat ik daarin geslaagd ben. Uiteindelijk liet ik wat rondetijd liggen, iets dat George wel wist te vinden.”

“Voor morgen heb ik echt veel vertrouwen in de wagen, met de omstandigheden die we hebben kunnen we proberen samenwerken om Lando achter ons te houden.”