Max Verstappen kwalificeert zich op P4: “Allemaal gaten in de vloer van mijn F1-bolide”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Groot-Brittannië moest Max Verstappen uiteindelijk tevreden zijn met de vierde tijd. Verstappen ging in Q1 in de fout en moest door de grindbak rijden wat voor aanzienlijke schade aan zijn wagen zorgde. Daarvan ondervond hij ook later in de kwalificatie de gevolgen.

“Nadat ik in Q1 door het grind ging moest, omdat het opeens begon te regenen in die bocht, verloor ik eerst 100 punten downforce,” blikte Verstappen volgens zijn officiële website terug op de kwalificatie. “Dat heeft het team langzaam iets terug kunnen brengen, maar als je naar de vloer kijkt, ziet dat er niet goed uit. Er zitten allemaal gaten in de vloer, dus ik ben dan op zich nog wel blij om vierde te zijn.”

“We gingen als één van de laatste naar buiten. We hadden niet verwacht dat het begon te regenen tijdens de sessie, dus ik kwam daar aan in mijn snelste ronde en ik kon niks doen. Ik remde zelfs al, want ik had regen op mijn vizier, maar ik remde aan, de auto breekt uit en ik ga vol van de baan af. Gelukkig raakte ik niet de muur, want dan is het natuurlijk helemaal klaar. Maar de rest van je kwalificatie is dan wel om zeep geholpen.”

Verstappen moest zich dus uiteindelijk tevreden stellen met de vierde plaats op de startgrid want voor de strijd om de polepositie deed Verstappen nooit echt mee.

“Natuurlijk vind je het niet leuk als er dit soort dingen gebeuren, maar soms heb je er niet de controle over, bijvoorbeeld met het weer. Dit moeten we gewoon accepteren. Ik had graag gewild om op P1 te staan. Ik denk dat we mee hadden kunnen doen met het gevecht om pole, maar we jagen nog steeds en met P4 is alles nog mogelijk. Nu moeten we waarschijnlijk een wat aanvallendere race rijden, wat op een bepaalde manier ook wel weer leuk is.”