Lewis Hamilton: “Dit is de mooiste dag uit mijn leven”

Lewis Hamilton veroverde in Abu Dhabi zijn tweede wereldtitel in de Formule 1. Uiteraard was de Brit dolblij vandaag, de beste dag uit zijn leven, volgens Hamilton.

Hamilton maakte een indrukwekkende start tijdens de GP van Abu Dhabi. De Brit passeerde meteen Nico Rosberg en kon vervolgens een klein kloofje uitbouwen.

Vlak voor halverwege de race kreeg Nico Rosberg af te rekenen met motorproblemen. Het zorgde ervoor dat Hamilton niet meer onder druk kwam te staan van de Duitser. Hamilton maakte zich echter nog wel zorgen want uiteraard hoopte hij dat hijzelf geen problemen kreeg. Die problemen kwamen er niet en ondanks een aanstormende Felipe Massa zegevierde Hamilton, waarna meteen ook een feestje kon gebouwd worden voor het behalen van zijn tweede wereldtitel.

“Dit is de mooiste dag uit mijn leven. 2008 was bijzonder, maar dit is nog veel intenser. Dit is het meest fantastische gevoel dat ik ooit heb gekend,” zei een emotionele Lewis Hamilton op het podium in Abu Dhabi.

“Ik kan niet uitleggen hoeveel dit voor mij betekent, het betekent zelfs meer dan mijn eerste wereldtitel. Mijn start was zoals een raket, waarschijnlijk zelfs de beste start ooit die ik maakte. Ik benaderde de race met verschillende mogelijkheden maar de wagen was simpelweg fantastisch.”

“Nico heeft het ganse seizoen een serieuze strijd met mij gevoerd. Ik vind het jammer dat zijn wagen niet snel genoeg was om de strijd aan te gaan. Hij was echter zeer sportief en kwam naar mij om me te feliciteren. Hij zei tegen mij dat ik enorm goed had gereden. Ook hij reed dit seizoen enorm goed, vooral tijdens de kwalificaties,” besloot de kersvers wereldkampioen in de Formule 1.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021