Rosberg: “Hamilton is een verdiende wereldkampioen”

Nico Rosberg hoopte op wat geluk tijdens de GP van Abu Dhabi, maar in tegenstelling tot geluk kreeg hij met pech af te rekenen.

Rosberg moest de GP van Abu Dhabi winnen om zo zijn kansen op de wereldtitel zo groot mogelijk te houden. Om wereldkampioen te worden zou hij dan alsnog hulp nodig hebben of wat geluk, want Hamilton mocht dan niet als tweede eindigen.

Maar geluk, dat kende de Duitser niet. Tegen ronde 25 kreeg Rosberg immers problemen met zijn motor. Zijn Energy Recovery System functioneerde niet meer, waardoor hij heel wat vermogen van zijn motor verloor. Uiteindelijk werd hij door Hamilton zelfs op een ronde gezet en finishte hij buiten de punten.

Geen eerste wereldtitel voor Rosberg maar een tweede wereldtitel voor Hamilton. De Duitser vindt zijn teamgenoot echter een verdiende wereldkampioen en hij feliciteerde Hamilton dan ook meteen na de finish.

“Ik ben erg teleurgesteld. De kans was daar, maar het verliep niet zoals verhoopt. Uiteindelijk veranderde mijn race weinig aan het resultaat want Lewis won de race. Hij verdiende het om vandaag te winnen, net als dat hij het ook verdient om wereldkampioen te zijn. Hij was dit seizoen net iets beter en verdient de wereldtitel. Hij heeft het dit seizoen uitstekend gedaan en was dit jaar de beste rijder op de grid,” zei Nico Rosberg na afloop van de GP van Abu Dhabi tegenover Sky Sports F1.

“We hebben dit seizoen een fantastische strijd geleverd, dat is waarvoor ik race. Op bepaalde momenten was het zeer intens, maar over het algemeen was het meestal fantastisch,” besluit de vice-wereldkampioen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print