Lewis Hamilton: “Dit was één van mijn zwaarste races ooit”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Hamilton kwam als winnaar uit een titanenstrijd met Max Verstappen, een mentale opsteker voor de zevenvoudig F1-kampioen maar het was naar eigen zeggen wel één van zijn zwaarste races ooit.

Max Verstappen kon op zaterdag de polepositie veroveren en kende ook een goede start. De Nederlander kon een kloofje uitbouwen met Hamilton maar met andere strategische keuzes kwam Verstappen uiteindelijk achter Hamilton op de baan, weliswaar op een nieuwer setje banden.

Verstappen reed aan het einde van de race de kloof met Hamilton dicht en passeerde Hamilton met nog enkele ronden te gaan. Verstappen stond de leiding in de race echter opnieuw af omdat hij bij het inhaalmanoeuvre te breed was gegaan. Hamilton kon vervolgens Verstappen nipt voor blijven en zegevieren.

“Het was één van mijn zwaarste races die ik in lange tijd heb gekend,” vertelde Hamilton na afloop van de race. “Het was erg moeilijk en Max zat aan het einde van de race vlak achter mij maar we slaagden er net in om hem achter ons te houden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022