Max Verstappen: “Ik word liever eerste met een bestraffing dan tweede op deze manier”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Het was balen voor Max Verstappen na afloop van de GP van Bahrein. Verstappen en Hamilton voerden een titanenstrijd waarbij de Nederlander uiteindelijk het onderspit moest delven.

Frustrerend voor Verstappen was vooral dat hij met nog enkele ronden te gaan de leiding in de race nam maar deze op vraag van het team opnieuw afstond omdat hij tijdens het inhaalmanoeuvre te breed naast de baan was gegaan.

Verstappen slaagde er uiteindelijk niet opnieuw in om Hamilton te passeren. Tegenover het team liet Verstappen weten dat hij beter gewoon voor Hamilton had kunnen blijven en proberen om een kloof van minstens vijf seconden te creëren met Hamilton.

“Ik word liever eerste met daarna een penalty, dan op deze manier tweede worden,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Zo denk ik erover en daar hoeft niet iedereen het mee eens te zijn. Maar, het is uiteindelijk pas de eerste race van het seizoen.”

“Dat we nu zo balen is aan de andere kant natuurlijk ook een goed teken. Vorig jaar waren we hier heel blij mee geweest.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022