Lewis Hamilton: “Dit was onze beste sessie van het seizoen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

George Russell en Lewis Hamilton eindigden de eerste oefensessie voor de GP van Japan als vierde en vijfde. Volgens Hamilton was het tot dusver de beste sessie van het seizoen.

“De eerste sessie was geweldig voor ons,” vertelde Hamilton die met zijn vijfde tijd zo’n halve seconde trager was dan Max Verstappen. “Het was voor ons de beste sessie van het jaar tot dusver en de wagen voelde ook het beste aan. De voorbije twee jaar worstelden we hier met de wagen, de balans was inconsistent en het was moeilijk om ermee te rijden.”

“Ik had voorafgaand aan de tweede oefensessie een zeer goed gevoel en iedere rijder houdt ervan om hier te rijden. Het is dan ook jammer dat we hier nog niet al te veel hebben kunnen rijden.”

Na een teleurstellend raceweekend in Australië lijkt Japan opnieuw beter te beginnen maar tot dusver lijkt Mercedes vaak op vrijdag goed te presteren maar op zaterdag en zondag een heel stuk minder. Bij Mercedes hebben ze na de race in Australië echter geprobeerd om enkele zwakke punten op de wagen weg te werken.

“Het team heeft sinds Australië geweldig werk verricht en het lijkt meteen goed te gaan hier,” aldus Hamilton. “De wagen bevindt zich duidelijk in een veel betere situatie.”

“We hebben een betere basis om dit weekend van te beginnen en hopelijk kunnen we hier op verder bouwen.”