Lando Norris en Oscar Piastri zijn optimistisch: “We doen vooraan mee”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Na afloop van de oefensessies op vrijdag viel er bij McLaren-rijders Lando Norris en Oscar Piastri optimisme te bespeuren. Een goed begin van het raceweekend besluiten ze en ze verwachten vooraan mee te kunnen strijden.

Tijdens de eerste oefensessie reden Oscar Piastri en Lando Norris een achtste en tiende tijd. Allebei zijn ze voorzichtig optimistisch voor de rest van het raceweekend in Suzuka.

“Er is vandaag tijdens de tweede oefensessie niet veel gebeurd, maar ik slaagde er uiteindelijk in om aan het einde enkele rondjes te rijden onder tricky omstandigheden,” blikt Piastri terug op de vrijdag in Suzuka. “Ik denk dat we ons ongeveer bevinden waar we ons eerder bevonden. Meer dan dat zat er niet in, we zullen zien wat we op zaterdag kunnen bereiken. Ik denk dat we een competitieve wagen hebben.”

“We hebben wat geleerd over de wagen en ik denk dat we er goed voor staan maar het valt moeilijk in te schatten.”

Na een erg sterke race in Australië, waar Norris en Piastri op P3 en P4 finishten, hopen ze bij McLaren om het momentum vast te houden en ook tijdens de GP van Japan stevig in de punten te finishen. Norris was alvast enthousiast, al vond hij het moment van de rode vlag door de crash van Logan Sargeant voor hem bijzonder slecht uitkomen.

“Terwijl ik bezig was aan mijn beste rondje was er de rode vlag en vervolgens presteerden de banden minder goed tijdens de tweede ronde,” aldus Norris die ook met een andere hoeveelheid downforce rondreed dan teamgenoot Piastri. “Ik probeerde iets, ik probeerde met iets minder downforce te rijden en dat was niet al te goed Ik ben er zeker van dat we het zullen verbeteren tegen zaterdag zodat het laatste gevoel voor de kwalificatie beter is.”

“De wagen is nog steeds goed. Het is gewoon dat Ferrari een serieuze stap vooruit lijk te hebben gezet en dat ze zich voor ons bevinden.”

“Ik denk dat we ons zelf in een goede positie bevinden, waarschijnlijk het derde snelste team, maar Mercedes en Aston bevinden zich zeer, zeer dicht bij ons, zoals je mag verwachten. Ferrari en Red Bull hebben een te grote voorsprong.”

“Het zou leuk geweest zijn indien we wat meer hadden kunnen rijden. Maar de wagen presteert in een venster dat we verwacht hadden en waar we van dachten dat we ons zouden bevinden.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print