Carlos Sainz: “Ferrari bevindt zich dichter bij Red Bull dan verwacht”

Ferrari
Ferrari

Red Bull mag tijdens de eerste oefensessie dan wel een 1-2 behaald hebben, toch meent Carlos Sainz dat Ferrari zich dichter dan verwacht bij Red Bull bevindt. Sainz reed een tijd die ‘slechts’ 0,213 seconde trager was dan Max Verstappen.

Door haar dubbeloverwinning in Australië kreeg niet alleen iedereen bij Ferrari een mentale boost, ook de neutrale F1-fan hoopt dat Ferrari de komende races stevig de strijd met Red Bull zal kunnen aangaan. Ook veel F1-insiders zien in de GP van Japan een cruciale race voor de rest van het kampioenschap.

Mocht Ferrari op het circuit van Suzuka daadwerkelijk de strijd met Red Bull kunnen aangaan, en eventueel zelfs de race winnen, dan zou dat veelbelovend zijn voor de rest van het F1-seizoen. Carlos Sainz, die de GP van Australië wist te winnen, heeft na de oefensessies op vrijdag alvast vertrouwen voor de rest van het raceweekend in Suzuka.

“Het was geen ideale vrijdag omdat we de volledige tweede oefensessie verloren door de veranderende omstandigheden,” aldus Sainz. “Ik keek uit naar de de namiddagsessie om verder te werken aan de afstelling van de wagen.”

“Maar het circuit was te nat voor slicks en te droog voor intermediates, het had dan ook echt geen nut om te rijden en we besloten om in de garage te blijven. We bevonden ons in ieder geval allemaal in dezelfde situatie.”

“Om eerlijk te zijn bevinden we ons wat dichter bij de Red Bulls dan ik had verwacht. Positieve signalen op het vlak van de vooruitgang die we de voorbije vijf maanden hebben geboekt.”