RB geeft Daniel Ricciardo een nieuw chassis na problematische seizoensstart: “We willen alles uitsluiten”

RB - Twitter
RB - Twitter

Het is tot dusver niet het seizoen van Daniel Ricciardo. De Australiër heeft geen goed gevoel en weinig vertrouwen in de wagen. Bij RB willen ze Daniel Ricciardo in China een nieuw chassis geven in de hoop dat dit de problemen van Ricciardo oplost.

RB zal Ricciardo een nieuw chassis van de VCARB 01 geven en dat tegen de GP van China. RB doet dit nadat Daniel Ricciardo op structurele basis in vergelijking met teamgenoot Yuki Tsunoda ondermaats presteert. Tijdens het raceweekend in Australië presteerde Yuki Tsunoda niet alleen veel beter tijdens de kwalificatie, hij behaalde tijdens de race zelfs de eerste punten voor RB dit seizoen terwijl Ricciardo buiten de punten finishte.

Daniel Ricciardo moet tot dusver het antwoord schuldig blijven waarom hij in de VCARB 01 niet goed weet te presteren. Ricciardo vindt naar eigen zeggen geen oorzaak die het veschil met Tsunoda verklaart. Bij RB denken ze niet dat het chassis aan de basis ligt van het verschil in performance maar om die mogelijkheid uit te sluiten hebben ze beslist om Ricciardo in China een nieuw chassis te geven.

“Voor mij is een chassis een grote hoeveelheid carbon die wordt vastgemaakt aan een ophanging, een motor en een versnellingsbak,” aldus Alan Permane, racedirecteur bij RB. “Het is erg onwaarschijnlijk dat er performanceproblemen met het chassis zijn.”

“We hebben echter een nieuw chassis dat op komst is en het is zinvol om dat aan Daniel te geven, zeker gezien het feit dat Yuki momenteel zeer blij is en zich zeer comfortabel voelt. We geven geen voorkeur aan één van de rijders.”

“Wat Daniel betreft is het misschien goed om hem zo ervan te verzekeren dat er geen problemen zijn met de wagen.”