GP van Japan: derde oefensessie: Max Verstappen en Red bull bovenaan

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Japan de snelste tijd gereden. Op het circuit van Suzuka was hij zo’n tweeënhalf tiende sneller dan teamgenoot Sergio Perez. George Russell vervolledigde de top drie.

Nadat er door de regen op vrijdag slechts tijdens één van de twee oefensessies echt gereden werd kregen de rijders tijdens de derde oefensessie een laatste kans om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de kwalificatie en de race. We zagen de rijders dan ook snel de baan op gaan, wereldkampioen Max Verstappen was zelfs de eerste die het circuit van Suzuka opreed.

Gezien de beperkte rijtijd tot dusver, en zeker nadat de regen een deel van het gripniveau op het circuit had doen verdwijnen, was het voor de rijders zoeken naar grip en de limieten van de wagen. We zagen tijdens de derde oefensessie dan ook wat meer foutjes dan gebruikelijk.

Het is echter alleen door de limieten zo fel op te zoeken dat de rijders zich zo optimaal mogelijk kunnen voorbereiden op de kwalificatie. Een foutje tijdens je ronde tijdens de kwalificatie heeft immers veel grotere gevolgen.

Tijdens het slot van de oefensessie doken de rondetijden nog stevig naar beneden. De baanomstandigheden waren dan het best en het vertrouwen in de wagen het grootst.

Uiteindelijk was Max Verstappen de snelste met zo’n tweeënhalf tiende voorsprong op teamgenoot Sergio Perez. Red Bull bovenaan dus met George Russell die in de Mercedes de top drie vervolledigde. Afwachten of de concurrentie nog kan terugslaan tijdens de kwalificatie.