Slecht nieuws voor Lewis Hamilton: Mercedes F1-motor kan niet hersteld worden, gridstraf waarschijnlijk

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes had deze week slecht nieuws voor Lewis Hamilton. Zijn Mercedes-motor die tijdens de GP van Australië de geest gaf valt niet te herstellen.

Tijdens de GP van Australië moest Lewis Hamilton zijn Mercedes F1-bolide langs de kant parkeren en opgeven omdat er een probleem was met de motor. Mercedes hoopte dat het de krachtbron nog kon herstellen zodat hij opnieuw kon opgenomen worden in de pool met bruikbare motoren.

De Mercedes-motor werd teruggestuurd naar de fabriek in Brixworth waar na een onderzoek van de motor bleek dat er alvast geen ontwerpfout aan de basis lag van het probleem. Wel was er een probleem met de kwaliteitscontrole van de krachtbron en dat heeft bijgedragen aan het probleem met de krachtbron tijdens de GP van Australië.

Erger voor Lewis Hamilton is dat de Mercedes-motor niet te herstellen is en daardoor wegvalt uit zijn pool met vier beschikbare motoren tijdens het F1-seizoen. Met 24 races op de F1-kalender dit jaar en slechts drie motoren die Hamilton nog kan gebruiken mag de zevenvoudig wereldkampioen er nu al quasi van uitgaan dat hij later tijdens het seizoen een extra motor in gebruik zal moeten nemen wat zal leiden tot een gridstraf.