Lewis Hamilton dolblij na overwinning: “Dit was mijn moeilijkste weekend ooit!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Hamilton zegevierde tijdens de GP van Brazilië maar daaraan ging een zeer moeilijke inhaalrace vooraf. Meer zelfs, eigenlijk waren het twee inhaalraces. De zevenvoudig wereldkampioen was na afloop dan ook dolblij met zijn overwinning.

Op vrijdag slaagde Hamilton erin om tijdens de kwalificatie de snelste tijd te rijden maar door een inbreuk op het technisch reglement werd hij gediskwalificeerd en moest hij als allerlaatste aan de sprintrace begin.

Tijdens die sprintrace klom Hamilton op naar de vijfde plaats, waarna hij na een gridpenalty op P10 aan de hoofdrace mocht beginnen. Van op P10 slaagde hij erin om na een titanenstrijd met Max Verstappen de race te winnen. Een ongelooflijk resultaat na een bijzonder zwaar raceweekend.

“Dit is hoe je een diskwalificatie van twintig plaatsen weet te overwinnen,” zei een zeer blije Toto Wolff tegenover Hamilton over de boordradio, waarna Hamilton reageerde met: “Het waren er 25 in totaal, maar het is waar!”

“Toen we naar hier kwamen had ik nooit verwacht dat we de kloof zouden kunnen dichten zoals we dat vandaag deden,” vertelde Hamilton vervolgens tijdens de interviews na afloop van de race.

“Alles bleef maar tegenzitten. Dit bewijst echt dat je nooit mag opgeven, wat je ook tegenkomt. Je moet blijven pushen, blijven ervoor gaan en blijven vechten, stop nooit met vechten.”

“Ik was aan het pushen, ik pushte zo hard als ik kon maar van laatste op de grid en vervolgens een gridpenalty van vijf plaatsen. Het was denk ik het moeilijkste weekend dat ik ooit gehad heb.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022