Toto Wolff: “Belachelijk dat Max Verstappen niet bestraft wordt!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is niet te spreken over het feit dat de stewards Max Verstappen tijdens de Braziliaanse GP niet bestraften voor een incident met Lewis Hamilton.

De relatie tussen titelrivalen Mercedes en Red Bull is sinds het voorbije raceweekend definitief verzuurd. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff en Red Bull-teambaas Christian Horner bestoken elkaar al enkele weken constant via de media en dat zal na het raceweekend in Brazilië alleen nog maar erger worden.

Alles heeft uiteraard te maken met de diskwalificatie van Lewis Hamilton afgelopen zaterdag. Mercedes voelde zich verongelijkt en geviseerd door de stewards en dat zal tijdens de Braziliaanse GP niet veranderd zijn.

Tijdens ronde 48 probeerde Lewis Hamilton immers in bocht 4 Max Verstappen buitenom in te halen. Verstappen verweerde zich hevig en ging te midden van de bocht breed waardoor hij in de richting van Hamilton stuurde en de zevenvoudig F1-kampioen volledig moest uitwijken en samen met Verstappen naast de baan terechtkwam.

De stewards noteerden het ‘incident’ maar besloten om geen straf op te leggen, dit tot ongeloof van Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff.

“Er werd geweldig geracet, hard verdedigd en dat tot op de limiet,” vertelde de Mercedes-motorsportbaas na afloop. “Lewis was slim, superslim, om het contact te vermijden.”

“Het was geweldig om deze twee superpiloten te zien strijden. Maar Verstappen geen vijf seconden tijdenstraf ofzo geven daarvoor? Ongelooflijk!”

“Ik zou graag de onboard-beelden van Max eens willen zien. Het is redelijk spectaculair hoe hij het doet, maar ik denk dat de manier waarop Lewis rond hem rijdt en het contact weet te vermijden nog spectaculairder is.”

Uiteindelijk slaagde Hamilton er enkele ronden later alsnog in om Verstappen voorbij te gaan, al verliep ook dat niet zonder slag of stoot want Verstappen begon te ‘weaven’ op het rechte stuk, iets waarvoor de Nederlander uiteindelijk van de stewards een waarschuwing kreeg met een zwart-witte vlag.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022