Ferrari doet uitstekende zaak in strijd met McLaren: “Dit is zeer positief!”

Ferrari
Ferrari

Ferrari deed tijdens de GP van Brazilië een uitstekende zaak in het kampioenschap bij de constructeurs, dat zien ook Charles Leclerc en Carlos Sainz.

De Scuderia leverde zondag in Interlagos een meer dan degelijke prestatie af. Met een vijfde en een zesde plaats als eindresultaat, en als enige in dezelfde ronde als de twee topteams, bouwen de Italianen hun voorsprong op McLaren in het kampioenschap voor constructeurs uit tot 31,5 punten. 

Het Ferrari-duo Charles Leclerc en Carlos Sainz waren dan ook tevreden na afloop van de race.

“Dit was echt een goede race,” aldus Charles Leclerc. “Na de sprintrace waren we niet tevreden, dus hebben we gisterenavond hard gewerkt om te analyseren waar we nog konden verbeteren. Dat hebben we vandaag in de praktijk gebracht en ik ben echt tevreden met onze prestatie.”

“Ik had een heel goede start, dat was ons eerste doel. Daarna ging het helemaal over het beheren van de banden en het gat met de auto’s achter ons te behouden. Het ziet er ook goed uit met betrekking op de voorsprong die we hebben op onze directe concurrenten in het kampioenschap, dat is een heel positieve noot om het weekend mee af te sluiten.”

Teamgenoot Carlos Sainz is ook tevreden met de goede zaak die het team doet in het kampioenschap maar over zijn eigen prestatie is de Spanjaard niet helemaal tevreden.

“Ik kan niet tevreden zijn met mijn prestatie als ik denk dat ik waarschijnlijk op de vijfde plaats zou geëindigd zijn als ik een betere start had gemaakt,” aldus Sainz. 

“We moeten uitzoeken wat de oorzaak daarvan is want we komen tekort bij de start. Daarna was er contact met Lando en dat kostte me posities aan Checo en Charles. Vanaf daar had ik een sterk tempo gedurende de hele race maar dat was het dan.” 

“Er zijn veel positieve dingen die we kunnen meenemen uit dit weekend. Ten eerste zijn er de punten die we als team hebben gescoord om onze voorsprong op McLaren uit te bouwen en ten tweede is er het goede gevoel in de auto, het beheren van de banden en het sterke tempo sinds vrijdag. Het is alleen frustrerend dat ik niet het beste heb gemaakt van de twee laatste races na een bewogen start maar we blijven pushen! Nu op naar de laatste race van deze triple header.” 

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022