Valtteri Bottas: “Het dubbeltje viel voor één keer mijn kant op”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes-team scoorde een dubbel podium in Brazilië en daar is iedereen in Brackley opgetogen over. Ook Valtteri Bottas toonde zich tevreden na de race.

Valtteri Bottas mocht gisteren vanaf de pole beginnen aan de GP van Brazilië en strandde uiteindelijk op de derde plaats. Daarmee scoort hij het zesenzestigste podium uit zijn F1-carrière. Tijdens de slotfase van de race naderde hij nog in snel tempo op Max Verstappen maar uiteindelijk moest hij zich toch nog tevreden stellen met de derde plaats op het podium. 

Door het dubbele podium blijft Mercedes aan de leiding in het kampioenschap voor constructeurs met elf punten voorsprong op Red Bull. Bottas is ook blij dat ze als team erin geslaagd zijn meer punten te scoren dan de concurrentie uit Milton Keynes maar hij was vooral opgetogen over het feit dat hij het geluk aan zijn zijde had tijdens de virtuele safety car (VSC).

“De start was lastig vandaag, het was een teleurstellende openingsronde maar ik heb mijn best gedaan,” aldus Bottas. “Daarna zat het tempo goed en vanuit de auto had ik de indruk dat we zouden kunnen gaan voor een één-pitstopstrategie, maar we hebben beslist om voor twee stops te gaan.“

“Het team had me in een goede positie gezet voor de VSC, het dubbeltje viel voor een keer mijn kant op, daar was ik blij om. Over het algemeen ben ik blij dat we meer punten gescoord hebben dan Red Bull vandaag, dat was positief. Gefeliciteerd voor Lewis, hij reed een geweldige race vandaag.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022