Lewis Hamilton door het dolle heen: “We hebben echt alles gedaan om de kloof te dichten!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na de eerste oefensessie keek Lewis Hamilton tegen een achterstand van bijna acht tienden op Max Verstappen aan. Het was echter Hamilton die tijdens de kwalificatie de snelste tijd wist te rijden en de zevenvoudig wereldkampioen was dan ook zeer blij en trots op het team.

“Red Bull was zeer snel tijdens die oefensessie maar we bleven gefocust op onze job en probeerden onszelf te verbeteren,” blikte Hamilton na afloop van de kwalificatie terug op vrijdag.

Ook Hamilton zelf deed er alles aan om de achterstand die de voorbije weken was ontstaan te helpen dichten. Zo kroop hij gisterenochtend zelfs nog in de simulator ter voorbereiding van het raceweekend in Silverstone.

“Ik reed in de simulator, gewoon om het als oefensessie te gebruiken want het was de eerste keer ooit dat we een ochtend vrij hadden,” aldus Hamilton.

“Ik probeerde de tijd nuttig te besteden, probeerde alles te geven en we hebben echt alles gedaan wat we konden. We ontwikkelen de wagen en proberen echt alles eruit te halen wat we missen.”

“We proberen hem gewoon te ontwikkelen, we proberen de jongens zoveel mogelijk informatie te geven. Maar de wagen deed het geweldig vandaag, ik ben door het dolle heen!”