Max Verstappen start sprintrace van op P2: “We moeten naar onszelf kijken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de enige oefensessie voorafgaand aan de kwalificatie had Max Verstappen een erg mooie voorsprong maar tijdens de kwalificatie moest de Nederlander nipt de duimen leggen voor Lewis Hamilton.

Max Verstappen kwam 75 duizendsten tekort om de ‘mini-pole’ voor de sprintrace te veroveren. Verstappen zal daardoor van op P2 naast Lewis Hamilton aan de sprintrace beginnen. Volgens Verstappen moeten ze vooral naar zichzelf kijken voor deze ‘nederlaag’.

“We moeten naar onszelf kijken”, zo vertelt Verstappen volgens zijn officiële website na afloop van de kwalificatie.

“De auto ging op zich niet verkeerd, maar we hadden een hoop onderstuur: ik kon de bochten niet echt aanvallen. Ik was vooral aan het wachten tot de voorkant meer grip kreeg.”

“Het was een beetje vreemd, want ik denk dat het niet voorvleugel- of de setup gerelateerd is. Het is wat het is, we staan er nog steeds heel dicht bij.”

Verstappen blikt vervolgens vooruit naar de sprintrace die de startgrid voor de grand prix op zondag zal bepalen.

“Het is een beetje vreemd, we doen en kwalificatie, gaan volgas en het heeft niks op de kous wat betreft pole positie gevoelens. We zullen zien morgen,” aldus Verstappen.

“Ik denk dat we een snelle auto voor de race hebben, we moeten alleen de zaken die ons dwars zaten in de kwalificatie aanpakken. Ik ga ervan uit dat we een sterke race kunnen rijden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen